Läksyt ovat osa koululaiseksi kasvamista. Oppilaan tulisi selvitä niistä itsekseen. Läksyä annettaessa käydään koulussa läpi, mikä on kunkin tehtävän tarkoitus. Jos tehtävissä on kuvia, joiden perusteella kirjoitetaan sana, äänne tai tavu, käydään kuvat myös yhdessä läpi.
Lukuläksy on koko viikon sama. Yleensä se on Aapisesta, toki toisinaan voi olla muutakin lukuläksyä. Lukuläksystä on kirjoitettu aiemmin täällä: Lukuläksy.
Jos läksyjen tekemiseen menee teistä kohtuuttomasti aikaa, olkaa yhteydessä opettajiin. Läksyn ei ole tarkoitus muodostua "itkuksi ja hampaiden kiristykseksi". Tuolloin on läksyssä jokin pielessä, joko sen läpikäymisessä koulussa tai sitten läksy on lapselle yksinkertaisesti liian vaikea. Kumpikin asia on korjattavissa. Läksyn tekoon ei saa missään nimessä mennä 30 minuuttia pidempään. Myös leikki on koulun ohella lasten työtä, sillekin tulee jäädä vapaa-ajasta aikaa!
Ei ole myöskään tarkoitus, että huoltajat tarkastavat lapsensa läksyt kotona. Tarkastamme ja korjaamme tehtävät koulussa. Sekin on osa oppimisprosessia. Oppilaan on hyvä oppia jo varhaisessa vaiheessa tarkastelemaan tekemisiään ja tehtäviään. Jos hän luottaa siihen, että läksy ovat oikein, eikä opi tarkastamaan läksyjään itse, tulee myöhemmin vaikeuksia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kävit kurkkaamassa arkeamme, mielellämme luemme ajatuksiasi, kommenttia aikaansaannoksistamme.